Vacature Coördinator Vrijwillige Buurtbemiddeling

Coördinator Vrijwillige Buurtbemiddeling in Emmen

vacatures

Coördinator vrijwillige buurtbemiddeling

Reageren t/m:

16-06-2024

Aantal uren:

20 uren per week

Organisatie:

Sedna

Locatie:

Emmen

Ben je geïnteresseerd in deze functie ?

Sedna is ter ziektevervanging per 1 juli op zoek naar een Coördinator vrijwillige buurtbemiddeling. Als Coördinator vrijwillige buurtbemiddeling ben je samen met je collega coördinator verantwoordelijk voor een adequate uitvoering van buurtbemiddeling binnen de gemeente Emmen.

Wat ga je doen?

Burenruzies komen overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Dit kan het veiligheidsgevoel van inwoners aantasten. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen. Buurtbemiddeling draagt bij aan veiligheid, sociale samenhang en leefbaarheid in de wijk.

Als Coördinator vrijwillige buurtbemiddeling ben je verantwoordelijk voor het succesvol organiseren van buurtbemiddeling door vrijwilligers. Je werft en selecteert buurbemiddelaars en zorgt voor hun deskundigheidsbevordering. Zo organiseer en begeleid je één keer in de twee maanden o.a. intervisie bijeenkomsten en organiseer je evaluatiemomenten. Daarnaast coach en stimuleer je de vrijwilligers in de uitvoering van hun werk en verzorg je voorwaardenscheppende zaken zoals een ruimte en bijvoorbeeld een tolk.
Je werft aanmeldingen, voert intakegesprekken, stelt een korte probleemschets op en matcht de inwoner aan de vrijwillige buurtbemiddelaar. Daarnaast zorg je voor registratie van aanmeldingen en resultaten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van een breed netwerk met oog op samenwerking en verwijzing. Je organiseert bijeenkomsten voor verwijzers en onderhoudt contact met verwijzers, de stuurgroep en anderen.

Wie ben jij?
Door jouw ervaring ben je in staat om te beoordelen of een aanmelding wel of niet passend is. Je neemt ervaring mee in het werken met diverse doelgroepen. Dit is zowel van belang in het contact met in de inwoners naar aanleiding van de aanmelding en zodat je begrijpt in wat voor situaties vrijwilligers terecht komen. Je bent zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk voor de vrijwilligers en je stelt je actief op in het ophalen van vragen en signalen. Je luistert betrokken, actief en met open vizier naar de vrijwilligers en biedt hen wat ze nodig hebben.
Je bent in staat om met enthousiasme nieuwe vrijwilligers te werven en binden en een goede relatie te onderhouden met de mensen uit het netwerk. Je bent dan ook een netwerker die verbindingen legt die nodig zijn. Zowel intern als extern en zowel op inhoud als overstijgend.
Je hebt een neutrale houding, bent onbevooroordeeld, hebt een grote stressbestendigheid en weet de rust te bewaren in crisissituaties. Je voelt goed aan wat er in een situatie nodig is en je werkt de-escalerend.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding Social Work, of soortgelijk
 • Ervaring als coördinator en/of in het begeleiden van vrijwilligers
 • Zelfredzaamheid, sterke communicatieve vaardigheden en flexibiliteit
 • Een proactieve en daadkrachtige werkhouding, waarbij je positie durft in te nemen
 • Flexibiliteit, zelfstandigheid en reflecterend vermogen
 • Sociale en coachende vaardigheden
 • Een registratie in het registerplein of de bereidheid daartoe

Je wordt onderdeel van Tintengroep. Een ondernemende organisatie die jou de kans biedt om jezelf te blijven ontwikkelen! Tinten Training en Advies biedt onze collega's een afwisselend aanbod aan trainingen en cursussen. Daarnaast betekent werken binnen de Tintengroep, toegang krijgen tot interne doorstroommogelijkheden bij onze verschillende organisaties. Verder bieden wij jou:

 • Een arbeidsovereenkomst ter ziektevervanging tot en met 31 december, met een mogelijkheid tot verlenging
 • Salariëring en rechtspositie conform de CAO Sociaal Werk in salarisschaal 8, dit is maximaal €4.496,- bij een fulltime dienstverband
 • Een individueel keuzebudget van circa 18% conform CAO Sociaal Werk; voor een gezonde balans tussen werk en privé, bepaal jij zelf hoe je jouw IKB inzet. Als salaris, als verlof of als een combinatie van beide
 • Een loopbaanbudget, conform de CAO Sociaal Werk
 • Een reiskostenvergoeding, met belasting uitruilmogelijkheid

Wij hebben oog voor elkaar. Dat is ook waarom Tintengroep is erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever vanuit Werk in Mantelzorg.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sedna

Sedna is een dynamische organisatie, die in de gemeente Emmen het sociaal werk uitvoert.
Sedna is onderdeel van de Tintengroep. Daar waar we verschil kunnen maken vind je de vakmensen van Tintengroep. In het sociaal domein, de gemeente, in de buurt, in mensenlevens. Iedereen hoort erbij in de maatschappij, daar geloven we in. En daarvoor werken we elke dag aan een fijne leefomgeving voor alle inwoners. Samenwerken zit in ons DNA, daarin zijn we uniek. We leveren maatwerk en werken lokaal zelfstandig, met op de achtergrond ondersteuning, kennisdeling en saamhorigheid.

Logo Tinten Training en Advies

De Tintengroep is sterk in sociaal werk.

Onderdelen van de Tintengroep


Bezoekadres
Schoolstraat 1
9461 AA GietenFunctie:coördinator vrijwillig buurtbemiddeling
Startdatum:29-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:4496 – 4496
Uren per week:20 – 20

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Tinten Welzijnsgroep via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Coördinator Vrijwillige Buurtbemiddeling Tinten Welzijnsgroep 29-05-2024

Bekijk ook andere vacatures