Vacature Gezinsbehandelaar

Gezinsbehandelaar in Schoonebeek

 • Naar cardea.nl Logo werkenbij.cardea.nl

Gezinsbehandelaar - Duin en Bollen

Locatie: Duin en Bollen Aantal uur: 24 uur Solliciteer

Werken bij cardea

Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Wat werkt voor jou?

Ontdek het op 'typisch cardea'

Gezinsbehandelaar - Duin en Bollen

Waar ga je werken?
Specialistische gezinsbehandeling is een interventie die wordt ingezet in gezinnen waar meerdere problemen spelen die er al langere tijd zijn. Geregeld heeft één van de kinderen ook hulp vanuit een groep (een 3-6 groep of een 6-12 groep) of een ander aanbod van Cardea. De behandelmethode richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van de gezinsleden en op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders. Bij ontwikkelingsproblematiek van het kind wordt na de beeldvorming gezocht naar een passende aanpak die aansluit bij de vragen die ouders of het kind/de jongere hierover hebben als gevolg van moeilijkheden die worden ervaren. Hierbij heb je voldoende basiskennis over verschillende vormen van individuele (ontwikkelingsproblematiek) van kinderen en jongeren en zoek je samen met ouders, je team en betrokkenen naar een passende methodische interventie waar zoveel mogelijk het hele gezin bij wordt betrokken: ook individuele plannen worden uitgevoerd binnen de systemische context van het gezin. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van gezinsrelaties, communicatie en het herstel van rust en veiligheid in het systeem. Door een nauwe samenwerking aan te gaan met alle betrokkenen (inclusief netwerk om het gezin heen) gaan we voor een duurzame uitkomst. Belangrijk daarbij is dat de gezinsbehandelaar verschillende vormen van methodische interventies op maat kan inzetten.

Wat ga je doen?
Als specialistisch gezinsbehandelaar vorm je samen met het gezin en betrokkenen een beeld van de moeilijkheden die worden ervaren en de gewenste situatie voor het gezin en formuleer je aan de hand daarvan een heldere hulpvraag. Daarna stel je in samenspraak met het gezin en andere betrokken disciplines het hulpverleningsplan op. Het onderhouden van contacten met de aanmelder en eventueel andere betrokken hulpverleners (zowel in- als extern) behoort ook tot je werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging, registratie en voor de planning van je 'caseload'. Binnen de gegeven kaders voer je de regie over je eigen agenda. Waar het vanwege inhoudelijke redenen wenselijk is ben je bereid en in staat om buiten kantoortijden met de gezinnen af te spreken. Als onderdeel van je professionalisering neem je deel aan het teamoverleg/casuïstiek (team gezinsbehandeling of evt ander betrokken team), intervisie en individuele werkbegeleiding.

Samenwerken
Het werk als gezinsbehandelaar bij Cardea is erg divers. Geregeld werk je nauw samen met de hulpverleners van een ander product van Cardea, omdat kinderen van de gezinnen daar verblijven.
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een gezinsbehandelaar die gaat werken met het onderwijs zorgarrangement 'Kansklas' in samenwerking met de Leidse Buitenschool. In de Kansklas zitten kinderen die zorg nodig hebben om tot onderwijs te komen. Binnen de Kansklas vormen een leerkracht van de Leidse Buitenschool (cluster 4 onderwijs), een jeugdzorgwerker van Cardea, een gezinsbehandelaar van Cardea (deze functie) en de gedragswetenschapper van de Leidse Buitenschool en Cardea één team. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 6 en 12 jaar.

Daarnaast kan je worden ingezet in zogeheten 'stand alone trajecten'. Deze variëren in duur en intensiteit, afhankelijk van de problematiek. We zetten mensen zoveel mogelijk in op dat wij zij leuk vinden en goed kunnen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Een brede inzetbaarheid is echter wel nodig om met elkaar te kunnen voldoen aan de vraag.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO opleiding.
 • Je bent geregistreerd of kan je registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. (SKJ)
 • Je hebt ruime ervaring met het gezinsgericht werken.
 • Je hebt ervaring met verschillende methodische benaderingen zoals: systeemgericht, vraaggericht- en oplossingsgericht werken.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met Signs of Safety, sociale netwerk strategieën, verbindend gezag.
 • Je hebt ervaring in het werken met gezinnen met kinderen tussen de 0 en 18 jaar.
 • Je bent doortastend, nieuwsgierig en je hebt een open blik.
 • Je werkt zorgvuldig en planmatig.
 • Je hebt binnen het team een positieve, kritische en innovatieve inbreng.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat bieden wij jou?
De functie wordt ingeschaald als Jeugdzorgwerker B, schaal 9 (max €4601,31 bruto per maand op basis van 36 uur)
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao jeugdzorg. Kijk voor informatie over werken bij Cardea op onze werken bij website.

Het opvragen van referenties inclusief het onderwerp grensoverschrijdend gedrag maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Ieder jaar zijn er diverse mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering door het volgen van interne trainingen en cursussen. In deze functie ontwikkel jij je in alle facetten van de ontwikkeling en opvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Nadere informatie:

Cardea, doen wat werkt!

Functie:gezinsbehandelaar
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4601 – 4601
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Cardea via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Gezinsbehandelaar Cardea 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures