Vacature Woonbegeleider MBO

Woonbegeleider MBO in Emmen


24/7 bereikbaar

 1. Woonbegeleider mbo, Emmen

Locatie Beschermd Wonen Emmen

Uren 32 uur per week

Begindatum Per zo spoedig als mogelijk

Wil jij samenwerken in een fijn team? In een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is? Waar je echt het verschil kunt maken voor onze cliënten om zo een bijdrage te leveren aan een beter kwaliteit van leven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor de duur van een half jaar zoeken wij een nieuwe collega woonbegeleider.

Wat ga je doen?
Je begeleidt onze cliënten in de woonvoorziening bij het functioneren in het dagelijkse leven. Dit kan zijn in het helpen en stimuleren bij het doen van boodschappen, het bereiden van maaltijden en het schoonhouden van de woonruimte. Maar ook het stimuleren van de cliënten in hun persoonlijke verzorging en in de ondersteuning bij het uitbreiden van hun sociale netwerk. Daarnaast bewaak je het leefklimaat in de bewonersgroep en stimuleer je onderlinge contacten en gezamenlijke activiteiten. Ook lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van begeleidingsplannen van cliënten.

Je werkzaamheden zijn erop gericht de leefomstandigheden zo te optimaliseren dat de cliënten de afgesproken begeleidingsdoelen (kunnen) bereiken binnen de gegeven situatie.

Je werkt in dag -, avond -, en weekenddiensten (geen nachtdiensten), volgens rooster. Incidenteel word je ingezet voor een slaapdienst.

Waar ga je aan de slag?
Beschermd Wonen in Emmen is een woonvoorziening voor 25 dubbeldiagnose cliënten die 24-uursbegeleiding biedt. Cliënten hebben naast een verslaving vaak ook een psychiatrische aandoening. Het primaire doel van de behandeling is het stoppen van middelengebruik. De begeleiding is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en de verbetering van de kwaliteit van leven van de cliënt, zodat er perspectief ontstaat op weer zo zelfstandig mogelijk meedoen in de maatschappij. Er wordt gewerkt met een gefaseerd programma, waarin op een logische manier de eigen verantwoordelijkheden van de cliënten toenemen en de ondersteuning en begeleiding afnemen in intensiteit. Er wordt aandacht geschonken aan problemen op het gebied van verslaving, gezondheid, wonen, sociale omgeving, werken/dagbesteding, financiën/schulden, gezondheid en invulling vrije tijd. Het wonen is zowel op vrijwillige als justitiële basis.

Het team waarin je komt te werken is multidisciplinair samengesteld.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt minimaal een diploma MBO-4 agogische opleiding (SPW, SAW, IW), bij voorkeur specifieke doelgroepen, of je hebt een afgeronde opleiding MBO-V met BIG-registratie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het werken met cliënten met psychiatrische problematiek en of verslavingsproblematiek, zowel individueel als in groepsverband. Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je bent flexibel, stressbestendig en creatief. Je hebt een praktische instelling, toont daadkracht en je hebt een proactieve werkhouding.
 • Je bent sociaal vaardig in contact met cliënten. Dit betekent weerstanden kunnen overwinnen, duidelijkheid en structuur kunnen bieden, stimuleren, begrenzen, motiveren en overtuigen.

Daarnaast onderschrijft het belang van een gezonde leefstijl en het beleid van VNN van een volledig rookvrije organisatie.

Wat bieden wij je?

 • Werken in een dynamische omgeving en samenwerking in een hecht team.
 • Een dienstverband voor de duur van een half jaar.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van leren en ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn trainingen op het gebied van Oplossingsgericht Werken en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast biedt VNN ook een ruim aanbod aan digitale leertrajecten op GGZ thema's en persoonlijke ontwikkeling via GGZ Ecademy en GoodHabitz.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een s alaris conform functiegroep 40.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie kun je bellen met Martje Kuiper, manager, telefoon of met , zorgcoördinator, telefoon .

Solliciteren?
Je kunt tot 17 juni 2024 reageren via de knop 'solliciteer direct'.

De sollicitatiegesprekken worden op maandag 24 juni 2024 gehouden.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over VNN
Verslavingszorg Noord Nederland zet zich in voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van middelengebruik op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken gamen. VNN wil hen een perspectief bieden op een ander leven. Dit betekent dat VNN mensen met een verslaving en hun naastbetrokkenen perspectief wil bieden op meer kwaliteit van leven. Een leven zonder of met minder verslavingsproblemen. Ook wil VNN zich inzetten om verslavingsproblemen te voorkomen. Dat doet VNN door het aanbieden van veel verschillende vormen van zorg en behandeling: Preventie · Poliklinische behandeling · Jeugdverslavingszorg · Klinische behandeling · Outreachende verslavingszorg · Forensische zorg · Verslavingsreclassering en Wonen.

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de expert op het gebied van verslavingszorg werkzaam in Friesland, Groningen en Drenthe. Er werken ruim 1000 medewerkers op 40 verschillende locaties, die verslavingszorg bieden aan ruim negenduizend cliënten.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich als een organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken en persoonlijk leiderschap het uitgangspunt. Kijk voor meer informatie op onze website .Functie:woonbegeleider mbo
Startdatum:31-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Verslavingszorg Noord Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Woonbegeleider MBO Verslavingszorg Noord Nederland 31-05-2024

Bekijk ook andere vacatures