Vacature (Senior) Jurist Omgevingsrecht Noord (ref. nr. 15592)

(Senior) Jurist Omgevingsrecht Noord (ref. nr. 15592) in Klazienaveen

Wat ga je doen

 Wil jij als Senior Jurist Omgevingsrecht, de uitbreiding en nieuwbouw van hoogspanningsstations in de huidige energietransitie meemaken? Lees snel verder, wat jij gaat doen!

Een aantal werkzaamheden waar jij je mee bezig gaat zijn: 

 • Bestemmingsplanwijzigingen voor de essentiële bouw of uitbreiding van hoogspanningsstations en alles wat daarbij komt kijken, dat is jouw corebusiness. In de planvormingsfase van projecten bekijk je met een juridische blik hoe we bestemmingen het beste en snelste bouwrijp kunnen maken
 • Het inzetten van eventuele noodzakelijke onderzoeken uit die bijdragen aan een succesvolle bestemmingsplanwijziging. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, geluid, archeologie of ecologie. Wil een gemeente een planschadeovereenkomst, dan toets jij die op redelijkheid
 • Jij gaat het gesprek aan op basis van een goede ruimtelijke onderbouwing. Die schrijf je zelf, of je schakelt daarvoor een adviesbureau in
 • Jij staat in contact met o.a. met gemeenten of provincies om over bestemmingsplanwijziging te hebben
 • Daarnaast ben je als juridisch expert vraagbaken voor collega’s over ruimtelijke onderwerpen en kun je praktisch en toepasbare adviseren, schrijf je zienswijzen als een bestemmingsplanwijziging onze assets raakt, en denk je mee over de impact van de Omgevingswet 

Binnen al je projecten zorg je voor goede afstemming met de projectleiders en engineers. Zie je vanuit juridisch oogpunt mogelijkheden om een vergunnings- of bestemmingsproces te versnellen, bijvoorbeeld door een transformator of modulair gebouw anders te plaatsen, dan adviseer je daarover. Zo ben je in deze gevarieerde en uitdagende functie een schakel van betekenis in onze opgave in de energietransitie.

Wie ben jij

Als Senior Jurist Omgevingsrecht heb jij een WO-opleiding Staats- en Bestuursrecht met specialisatie Omgevingsrecht afgerond.

Wat heb jij nog meer in huis: 

 • Jij beschikt over globale kennis van belangrijke disciplines binnen de ruimtelijke ordening, zoals milieu, natuur, bodem, landschappelijke inpassing, omgevingsmanagement en participatie
 • Bij voorkeur heb jij twee jaar of meer ervaring in een soortgelijke functie
 • Jij kan complexe zaken inzichtelijk maken en snel schakelen in verschillende situaties

Jij staat stevig in je schoenen en gaat graag het gesprek aan met gemeenten en provincies, en af en toe een projectontwikkelaar. Spelen er bezwaren met een juridische grondslag in de omgeving van een project? Dan weet je die met empathie en goed onderbouwde argumenten te tackelen.  En op eigen initiatief binnen projecten adviseren over oplossingen die vanuit juridisch oogpunt bijdragen aan een beter resultaat.

Wat bieden we jou

Afhankelijk van jouw woonplaats, wordt je werklocatie bepaald. Dit kan in de omgeving van Groningen, Emmen of Hengelo. Wel komen maandelijks alle collega's Senior Jurist Omgevingsrecht bij elkaar! 

Wat krijg jij van ons: 

 • Een contract, met de intentie tot een langdurig dienstverband
 • Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaringen 
 • 25 vakantiedagen, zodat jij tijd hebt voor andere leuke dingen
 • Adv-toeslag 
 • Vanaf dag één hoef jij je niet druk te maken over je pensioen, dit is geregeld

Herken jijzelf als Senior Jurist Omgevingsrecht? Of ben jij een Junior, en wil je de volgende stap maken? Reageer dan vóór 27 december 2023, wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek!

Wie zijn wij

WOODselect Engineering is een adviesbureau voor technische projectondersteuning, wij dragen bij aan de realisatie van uitdagende en innovatieve technische projecten van onze klanten. Met ons team van ingenieurs en technici kunnen wij invulling geven aan vrijwel elk technisch project in de vakgebieden werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek en bouwkunde. Of het nu gaat om het maken van een tekening of ontwerp, kostencalculatie, werkvoorbereiding of toezicht houden op een project.

Kijk voor alle vacatures op www.woodselectengineering.nlFunctie:(Senior) Jurist Omgevingsrecht Noord
Startdatum:22-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met WOODselect via info@woodselect.nl of 088-8504175. Of bezoek hun website https://woodselect.nl/#_home.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Klazienaveen
 2. (Senior) Jurist Omgevingsrecht Noord (ref. nr. 15592) WOODselect 22-12-2023

Bekijk ook andere vacatures