Vacature Vrijwilliger Monitoring en Beheer

Vrijwilliger Monitoring en Beheer in Zwartemeer

Vrijwilliger monitoring en beheer Veenland

  • Zwartemeer

Reageer voor 28 maart 2024

Help jij de bij het inventariseren van vogels, dagvlinders, reptielen en insecten? Of steek je liever de handen uit de mouwen? Meld je dan aan voor de vrijwilligersgroep beheer.

Vrijwilliger monitoring

In beheergebied Veenland komen de meest bijzondere soorten vogels, dagvlinders, reptielen en insecten voor. Voor een goed beheer is het nodig op de hoogte te blijven welke soorten hier voorkomen en waar precies. We zoeken vrijwilligers die ons hierbij helpen. Volgens gestructureerde protocollen voeren wij onze monitoring uit. Je kunt de soorten kiezen die jij het leukst vindt of waar je het meest van weet: broedvogeltellingen of hommeltellingen of ga je liever op zoek naar reptielen? Met gedegen kennis is veel mogelijk.

Vrijwilliger beheer

Steek je liever je handen uit de mouwen voor het beheer van het gebied? Dan zijn er kleine beheerklussen die je met een vrijwilligersgroep kunt oppakken. Voorbeelden daarvan zijn onderhouden van recreatieve voorzieningen, zoals plaatsen van borden, banken en slagbomen. Of maaien en hooien van hooilanden of opslag verwijderen voor natuurontwikkeling.

Wat vragen we van je?

Vrijwilliger monitoren:

  • Je hebt een basis kennis van een specifieke faunagroep, bijvoorbeeld reptielen of broedvogels.
  • Je bent gedurende het veldseizoen voor bepaalde soortgroepen beschikbaar.
  • Je weet van aanpakken en steekt graag de handen uit de mouwen.

Voor beide vrijwilligersvacatures:

  • Je hebt affiniteit met natuur.
  • Je hebt een positieve houding en werkt graag samen met anderen.
  • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bent klantvriendelijk.
  • Je kunt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen. Staatsbosbeheer vergoedt de kosten voor de aanvraag hiervan.

Wat bieden we je?

We bieden je een gezellige plek in een leuke groep van vrijwilligers en beheerteam, in een uniek hoogveengebied. Je krijgt vrijwilligerskleding van Staatsbosbeheer en het is mogelijk om een kilometervergoeding te ontvangen. Ook krijg je de landelijke vrijwilligersnieuwsbrief en op de website voor vrijwilligers vind je veel praktische informatie en een uitgebreide online leerschool. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten om kennis uit te wisselen. Bij monitoringswerk kunnen we, afhankelijk van de soortgroep, een kennismakings en inwerktraject regelen.Functie:vrijwilliger monitoring & beheer
Startdatum:27-12-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Staatsbosbeheer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Klazienaveen
  2. Vrijwilliger Monitoring en Beheer Staatsbosbeheer 27-12-2023

Bekijk ook andere vacatures