Vacature (IT Controller

(IT Controller in Emmen

(IT) Controller

Organisatie Gemeente Emmen

Locatie Emmen

Salaris € 5.008 - € 6.777 per maand

Gepubliceerd op 10-04-2024

Zie je het als een uitdaging om een significante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de interne beheersing en jouw enthousiasme daarover over te brengen op de lijnorganisatie?

(IT) Controller

32-36 uur | Emmen

Ben jij kritisch, meedenkend, verbindend en autonoom? Zie je het als een uitdaging om een significante bijdrage te leveren aan het verbeteren van de interne beheersing en jouw enthousiasme daarover over te brengen op de lijnorganisatie? Is het auditen van informatiesystemen en -processen voor jou gesneden koek? Dan zoeken wij jou!

Daarom werken bij Emmen!

Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, continue ontwikkeling en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners.

Dit is wat je gaat doen:

In deze functie speel je een cruciale rol in het interne risicobeheer en draag je bij aan de realisatie van strategische plannen van de gemeente Emmen. Samen met circa 15 collega's in het team Concern Control en Auditing (CCA) fungeer je als het geweten van de organisatie. Zo beoordeel je de doelmatigheid, doeltreffendheid en naleving van wet- en regelgeving. Jij richt je daarbij voornamelijk op het aansturen, verbeteren en ontwikkelen van het interne auditproces. Waar nodig vervang jij de controller en vice versa.

Je voert onderzoek uit, analyseert, evalueert en geeft aanbevelingen over risicobeheer en effectieve bedrijfsvoering. Je kunt proactief beleidskaders en uitgangspunten toetsen en nieuwe richtlijnen op het gebied van data, privacy, informatiebeveiliging en gegevensbescherming integreren in controles, audits en adviezen. Nieuwe ontwikkelingen vertaal je in innovatiemogelijkheden, je stimuleert productontwikkeling en deelt graag je kennis en ervaring met collega's.

Initiatief tonen en het opbouwen van relaties op operationeel en strategisch niveau, zowel intern als extern, is essentieel in deze rol. Je bent een kei in het beleggen van verantwoordelijkheden op de juiste plek en je kunt effectief communiceren en verbindingen leggen.

Wat bieden wij jou

Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden.

Natuurlijk hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere:

 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe
 • Salaris tussen de € 5.008-6.777 bruto p.m. schaal 12 conform Cao Gemeenten
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP
 • Verschillende verlofregelingen
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren
 • Laptop en telefoon in bruikleen
 • Hybride werken met thuiswerkvergoeding
 • Een goede werk-privébalans
 • Een aantrekkelijke woon-werk omgeving

Wat breng je mee?

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt een RE titel of je bent bereid een EDP/IT-auditor opleiding te volgen
 • Je beschikt over een helicopterview. Je kijkt over grenzen en kan tegenwicht bieden
 • Je hebt ruime ervaring met het leiden van een auditteam en de controle functie
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je in staat bent op alle lagen van de organisatie mee te kunnen denken en adviseren
 • Je hebt kennis en ervaring met het toepassen van een risk control framework
 • Kennis van de (lokale) publieke sector is een pré maar geen absolute vereiste
 • Kennis van TAX control, AVG en WPG is een pré maar geen vereiste
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers jij uitstekend in zowel woord als geschrift

Neem dan contact op met () via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591 .

De sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 6 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren

Graag ontvangt Gemeente Emmen je sollicitatie voor de functie van (IT) Controller in Emmen via de sollicitatiebutton.Functie:it controller
Startdatum:10-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:5008 – 6777
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Emmen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. (IT Controller Gemeente Emmen 10-04-2024

Bekijk ook andere vacatures