Vacature Basispsycholoog

Basispsycholoog in Emmen

Ik ben een starter in de zorg Ik heb veel ervaring in de zorg

Uren in overleg

07.05.2024

Werk-/denkniveau
hbo


Arbeidsovereenkomst
Vast contract

Ben jij die enthousiaste psycholoog met een hart wat klopt voor de ouderenzorg? Zie jij kansen en uitdagingen die de toekomst van de ouderenzorg met zich mee brengt? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Als basispsycholoog heb je passie voor de ouderenzorg. In onze huizen wonen cliënten met uiteenlopende en diverse problematieken, maar in het bijzonder psychogeriatrie. Je vindt het leuk om te werken in een multidisciplinair team en krijgt energie van het delen van jouw kennis. Vanuit jouw expertise draag je bij aan de kwaliteit van leven van onze cliënten. Hierbij heb je oog voor het belang van wonen en welzijn, naast dat van een passende behandeling.

Je biedt ondersteuning aan de bewoner zelf, diens netwerk en het zorgpersoneel. Dit doe je bijvoorbeeld door het analyseren en beïnvloeden van het gedrag en/of de stemming van de cliënt met behulp van observaties, (wekelijkse) afstemmingsoverleggen, teamoverleggen, geven van scholingen en benaderingsadviezen.

Als basispsycholoog is er de mogelijkheid om te werken op onze afdeling Eerste Lijnsverblijf hoog complex, waar cliënten multidisciplinair in kaart gebracht worden met een leidende rol voor de psycholoog op het cognitief onderzoek. Ook ambulant werk (middels een verwijzing van de huisarts) gericht op diagnostiek en/of kortdurende behandeling behoort tot de mogelijkheden. Dit alles onder supervisie van een GZ-psycholoog. Daarnaast denk je actief mee in de doorontwikkelingen van Tangenborgh. De ouderenzorg verandert en jij geeft samen met je collega's mede vorm aan die verandering en de doorontwikkeling.

Waar ga je werken?

Zorggroep Tangenborgh is een platte organisatie waar de lijnen kort zijn en die volop in beweging is. Tangenborgh is specialist op het gebied van psychogeriatrie (dementie) in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Met ruim 1500 medewerkers bieden wij zorg aan ouderen, gericht op wonen, zorg en welzijn. Vanuit zo'n 11 woonzorglocaties wordt 24 uur per dag zorg geboden aan ruim 1700 bewoners en klanten in heel Zuidoost-Drenthe. Ook verhuren wij meer dan 700 woningen geschikt voor ouderen.

Zorggroep Tangenborgh is een organisatie waar de beste zorg verlenen voorop staat. Er wordt dan ook continu geïnvesteerd in verbeteringen en vernieuwing.

Wat heeft Tangenborgh jou te bieden?

Vakinhoudelijk is er voor je als basispsycholoog veel mogelijk naar gelang je eigen interesses. Hierbij valt te denken aan het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek via het Universitair Netwerk Ouderenzorg, ambulante diagnostiek en kortdurende behandeling of het aansluiten bij het Netwerk Dementie Drenthe. Vanaf 2025 zijn wij ook aangesloten bij SPOD (Samenwerkingsverband P-opleiding Drenthe), waarbij we elk jaar opleiden tot GZ-psychologen.

Ga je bij Tangenborgh aan de slag, dan kom je te werken binnen de Behandeldienst. Dit team zet haar kennis en expertise in voor (kwetsbare) ouderen in de regio Zuidoost-Drenthe. Hierbij richten we ons met name op de kwaliteit van leven, en doen dit vanuit een visie waarbij wonen, welzijn, zorg en behandeling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit vraagt als vanzelfsprekend om een multidisciplinaire aanpak, dus een goede samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel.

Het team

Het is een jong en goed samenwerkend team waarin collegialiteit en plezier in het werk voorop staan. Het team bestaat uit drie GZ-psychologen en twee , waarvan één in het najaar start met de GZ-opleiding. De kracht van het psychologenteam is dat ze elkaar goed aanvullen en ondersteunen daar waar nodig.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde masteropleiding psychologie;
 • Kennis van diagnostiek bij cognitieve en psychische problematiek bij ouderen alsmede kennis van verschillende behandelvormen;
 • Communiceert op heldere wijze zowel naar cliënten en hun familie als naar de collega's binnen de zorgteams;
 • Flexibel, zelfstandig, maar je functioneert vooral goed in een multidisciplinair team;
 • Staat stevig in je schoenen en kunt jezelf profileren binnen een dynamische organisatie.

Wat bieden wij jou?

Een stimulerende en dynamische werkomgeving met leuke collega's waar de deur altijd open staat als je even wilt overleggen. Daarnaast zijn er regelmatig gezamenlijke overleg- en intervisiebijeenkomsten.

Wij realiseren ons dat we nogal wat van je vragen, maar daar zetten wij ook graag iets tegenover. Zorggroep Tangenborgh is een mooie, laagdrempelige organisatie waar de lijnen kort zijn. Waar mensen betrokken zijn, initiatief nemen wordt gewaardeerd en samen wordt gewerkt aan een mooi resultaat. Verder bieden wij:

 • Een contract voor onbepaalde tijd, uren in overleg.
 • Salaris conform CAO VVT (FWG 60) op basis van je opleiding en ervaring.
 • Een enthousiast, gedreven en deskundig team.
 • Werkbegeleiding van een GZ-psycholoog;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris.
 • Toegang tot de Tangenborgh Academie om jezelf verder te ontwikkelen (o.a. e-learningen van Good Habitz).
 • Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden o.a. Benefits at Work.

Informatie

Spreekt deze vacature je aan, maar wil je eerst nog meer informatie? Neem dan gerust contact op met Kees Veling, Manager Zorg ( , of één van de (basispsycholoog) , of Emily Huisman (basispsycholoog) , .


Kennis maken?

Maak kennis met jouw collega's


Werken bij Tangenborgh
T: /

Functie:basispsycholoog
Startdatum:07-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Tangenborgh via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Basispsycholoog Tangenborgh 07-05-2024

Bekijk ook andere vacatures