Vacature Senior Juridisch Adviseur

Senior Juridisch Adviseur in Emmer-Compascuum

Over de functie

We zijn momenteel op zoek naar een Senior Jurist om het compacte juridische team van de gemeente te versterken. Samen met twee andere juristen zul je werken aan de verbetering van de kwaliteit van onze vergunningen, binnen een dynamische en boeiende omgeving. Uiteraard werk je nauw samen met de vergunningverleners, evenals met de juridische teams van Ruimtelijke Ontwikkeling, Toezicht en Handhaving, en de juristen op concernniveau.

Je takenpakket:

Binnen het team neem jij de meest uitdagende zaken op je en fungeer je als vraagbaak voor je collega's. Je houdt toezicht op de taakverdeling en de voortgang, waarbij beslissingen gezamenlijk worden genomen.

De ene dag werk je aan het opstellen van een verweerschrift, terwijl de volgende dag een mix van taken op je afkomt. Je beantwoordt juridische vragen van je collega's, adviseert over bestemmingsplannen, beoordeelt de juridische kwaliteit van vergunningen en zit met onze wethouder aan tafel. Soms komt er plotseling een urgente zaak tussendoor, waarvoor alle zeilen bijgezet moeten worden.

Standaardpraktijk voor jou is om in contact te treden met de mensen die zienswijzen of bezwaren indienen, om te onderzoeken of de kwestie(s) middels een constructief gesprek en het maken van afspraken kunnen worden opgelost. Dit lukt vaak, mede dankzij jouw inzet. In gecompliceerde situaties is dit echter niet altijd mogelijk. In die gevallen vertegenwoordig jij het college bij de bezwarencommissie, de rechtbank of de Raad van State. Dat brengt altijd spanning met zich mee, maar geeft je ook een enorme boost aan energie.

Wie ben jij:

Als juridisch adviseur heb je al enige jaren ervaring op het werkgebied van ons team. Hierdoor ben je in staat zelfstandig te werken, behoud je overzicht en beschik je over een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit. Je vindt je eigen weg en bent proactief.

Je steekt veel energie en toewijding in je advies, maar je begrijpt ook dat het bestuur soms kan afwijken. Daarom heb je al de nodige ervaring en veerkracht opgebouwd.

De gemeente hecht veel waarde aan het betrekken van inwoners. De afweging van belangen is inherent aan dit proces en betreedt vaak een grijs gebied. Je denkt niet in absolute termen, maar beheerst ook de nuances daartussen. Je handelt pragmatisch binnen de wettelijke kaders en weet mensen te overtuigen met een solide argumentatie.

Wat bieden wij:

 • Salaris conform CAO gemeenten schaal 10A/11 met een maximum van €6361,11 bruto o.b.v. 40 uur per week
 • Een vast dienstverband bij Maandag®
 • Een functie voor 32-36 uur per week bij een Drentse gemeente
 • Een uitdagende functie waarin jij jezelf kunt ontplooien als Senior Juridisch Adviseur 
 • Reiskosten vergoeding van €0,23 per kilometer
 • Vanaf je eerste werkdag pensioen opbouw
 • Uitstekende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen met onze Maandag® Academy, waar jij vakinhoudelijke trainingen en cursussen in-house kunt volgen
 • De mogelijkheid tot hybride werken

Functie eisen

 • Afgeronde universitaire opleiding op juridisch gebied
 • Kennis van het omgevingsrecht en kent de weg in de relevante wet- en regelgeving zoals de Awb, Wabo en Wro – en natuurlijk de Omgevingswet
 • Meerdere jaren (meer dan 5 jaar) werkervaring in vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een gemeente

Over het bedrijf

De exacte gemeente, provincie, rijksoverheid of waterschap waar je aan de slag gaat als Projectleider Gebiedsontwikkeling is nog niet bekend. Je zal jezelf in ieder geval gaan begeven bij een overheid die bij jou past. Eén die klein is, omdat jij zo breed mogelijk werk wil oppakken, of één die juist wat groter is omdat jij graag wilt ervaren hoe het omgaan met de meest interessante casuïstiek die er maar voorbij kan gaan komen. Dit alles binnen jouw eigen regio!

Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Senior Juridisch Adviseur die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.Functie:Juristen, niet elders geclassificeerd
Startdatum:08-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4132 – 6773
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Maandag via loes.oldejans@maandag.nl of #ERROR!. Of bezoek hun website https://www.maandag.nl.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Senior Juridisch Adviseur Maandag 08-04-2024

Bekijk ook andere vacatures