Vacature Lid

Lid in Emmen

lid voor de Bomenadviescommissie

Openingsdatum 2 april 2024 Sluitingsdatum 21 april 2024 Uren per week -36 Vakgebied Bestuurlijk, Stedelijk gebied en Landschap Opleidingsniveau HBO

Heb jij een brede blik op bomen? Dan is de Bomenadviescommissie op zoek naar jou!

Voor het college B&W en de gemeenteraad van de gemeente Emmen zijn wij op zoek naar:

Wie zijn wij?

De Bomenadviescommissie heeft als taak de bestuursorganen van de gemeente Emmen te adviseren over beslissingen met betrekking tot ontheffingsaanvragen van de Bomenverordening 2011.

De commissie bestaat uit drie personen die, afhankelijk van het aantal aanvragen, eens in de 4 tot 6 weken bijeenkomen. Een vaste voorzitter leidt de commissie, en een ambtelijke secretaris ondersteunt hen. Zittingen vinden meestal plaats op maandag of woensdag om 13.30 uur.

Als lid van de commissie ben je onafhankelijk en je mag geen lid zijn van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, of andere gemeentelijke commissies. Je mag ook geen dienstverband hebben met de gemeente Emmen.

Dit is wat je gaat doen

De functie van de leden omvat het gezamenlijk adviseren over ontheffingsverzoeken voor het kappen van bomen die zijn geregistreerd als monumentaal of waardevol en/of onderdeel van een waardevolle houtopstand, waarbij ze mogelijk onderzoek kunnen uitbesteden. Het uitgangspunt is dat ze in eerste instantie zelf zoveel mogelijk onderzoek doen.

Wat breng je mee?

Je hebt affiniteit met de groene leefomgeving in de gemeente Emmen en de invloed van bomen op de plaatselijke cultuurhistorie. Daarnaast beschik je over minimaal een HBO werk- en denkniveau, heb je enige ervaring met onderzoek, voel je je betrokken bij het openbaar bestuur en de maatschappij, heb je kennis van belangrijke beleidsterreinen van de gemeente Emmen en ben je in staat voldoende tijd te besteden aan het beoordelen van aanvragen. Bij voorkeur ben je een boomtechnisch deskundige en/of heb je een achtergrond in stedenbouw.

Vergoeding

Je ontvangt een vergoeding van € 151,20 per vergadering op basis van het rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

Voor meer informatie over deze vacature en de werkwijze van de Bomenadviescommissie kun je na 15 april contact opnemen met Marc Bartelds (adviseur stedelijke ecologie) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Heb je interesse?

Zie jij jezelf als lid van de Bomenadviescommissie? Reageer dan vóór 22 april a.s. Je kunt je motivatiebrief richten aan .

De gesprekken staan gepland in week 19.

Solliciteren externe-link-icoon

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591 WhatsApp Adres Raadhuisplein 1, EmmenFunctie:lid
Startdatum:03-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Emmen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures klazienaveen
  2. Lid Gemeente Emmen 03-04-2024

Bekijk ook andere vacatures