Vacature Vrijwilliger

Vrijwilliger in Klazienaveen

BrandweerBrandweerBrandweer

Vrijwilliger?
De functie van brandweervrijwilliger vervul je naast je normale werk en dagelijkse bezigheden. Brandweervrijwilligers zijn mensen die zich betrokken voelen bij hun woon-/werkomgeving en een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij. In Nederland bestaat 80% van de brandweermensen uit vrijwilligers.

Beschikbaarheid
Het liefst ben je vaak beschikbaar maar lukt dat bij een melding niet altijd, dan is die ruimte er ook. Het is belangrijk dat een eventuele werkgever op de hoogte is van je brandweerwerk en toestemming geeft om onder werktijd uit te rukken. Veel werkgevers staan positief tegenover brandweer werk: het levert hen goed getrainde hulpverleners op binnen de eigen organisatie.

Opleiding
De verplichte basisopleiding tot manschap A duurt circa anderhalf tot twee jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. In de praktijk betekent dit dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding gaat en daarnaast twee oefenavonden per maand beschikbaar bent voor oefenen. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald.

Welke mensen zoeken wij?
Zowel mannen als vrouwen, jong (tot ongeveer 40 jaar) en uit alle beroepsgroepen.
Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo moet je dichtbij de kazerne wonen en is je werk voornamelijk in het dorp, of werk je hier overdag. In verband met de vakbekwaamheid ben je twee avonden per maand beschikbaar voor oefenen. De minimale vooropleiding is VMBO. Belangrijk is dat je naaste omgeving (partner, gezin) achter je keuze staat.

Conditie
Omdat de brandweer vaak onder moeilijke omstandigheden werkt moet er regelmatig een flinke inspanning worden geleverd. Om die reden is het van belang dat je fit en gezond bent. Voorafgaand aan de aanstelling zijn een medische keuring en een conditietest noodzakelijk. Ook tijdens het dienstverband krijg je een periodieke medische keuring.


Een leuke en enthousiaste groep collega's in een hecht teamverband! Voor de uitgevoerde werkzaamheden krijg je een financiële vergoeding. Er is een kleine vaste jaarvergoeding, maar ook een vergoeding voor uitrukuren en oefenuren. Tijdens het brandweerwerk ben je verzekerd tegen letsel als gevolg van een ongeval, is er een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en voor de werkgever een ziekengeldverzekering.

Belangstelling?
Meld je dan bij de postchef Marcel van Alpen via .Functie:vrijwilliger
Startdatum:05-08-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Brandweer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Klazienaveen
  2. Vrijwilliger Brandweer 05-08-2023

Bekijk ook andere vacatures