Vacature Pulpoperator

Pulpoperator in Emmen

Pulpoperator

Word een expert in de productie en stuur complexe processen aan als Pulpoperator bij FDQ2 in Emmen!

Word pulpoperator in Emmen!

Ben jij iemand met een scherp oog voor detail, een analytische geest en een talent voor probleemoplossing? Dan hebben wij een geweldige kans voor jou! Op onze productieafdeling in Emmen hebben we momenteel nog één plek beschikbaar voor een enthousiaste leerling Pulpoperator

De afdeling

De afdeling FDQ2 is gespecialiseerd in de verfijning van aramidevezels. Binnen deze afdeling worden verschillende processen uitgevoerd die elk specifieke eigenschappen aan de aramidevezels en garens geven. We twijnen, aviveren, assembleren en kroezen garens en verwerken garens tot pulp. Het maken van pulp is een van de belangrijkste taken in deze rol. Twaron pulp wordt voornamelijk gebruikt in pakkingen en remschoenen, maar we bedienen ook vele andere kleinere markten.
De ploegen binnen FDQ2 bestaan doorgaans uit één Unitleider, twee Senior operators, zes Mechanisch operators en zeven basisoperators, waarbij samenwerking binnen het team van groot belang is.

De functie

Als leerling pulpoperator word je opgeleid om het hele productieproces te beheersen. Je leert werken volgens strikte procedures op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit. Je krijgt de verantwoordelijkheid over het sturen en regelen van complexe processen, zowel vanuit het veld als vanuit de controlekamer. Bovendien leer je weloverwogen beslissingen te nemen op basis van procesgegevens om de apparatuur optimaal in te stellen. Als er zich storingen voordoen, ben jij degene die ze snel en efficiënt oplost, zodat er geen output- of kwaliteitsverlies is.

Verder:

 • Je zult ook betrokken zijn bij een breed scala aan proces-technische werkzaamheden en deze nauwkeurig vastleggen in procescontrolelijsten.
 • Daarnaast voer je productanalyses uit en draag je de verantwoordelijkheid tijdens de dienstwisselingen door middel van overdrachtsrapportages en VPM-overleg.
 • Samenwerking met de technische dienst en productietechnische dienst is ook een essentieel onderdeel van jouw rol.
 • Gedurende jouw tijd als leerling Pulpoperator zul je waardevolle theoretische en praktische proceskennis opdoen en zijn er regelmatige toetsingsmomenten.

De arbeidsvoorwaarden

 • In ongeveer 2 jaar word je opgeleid tot een volwaardig Pulpoperator, met begeleiding die bij jou past.
 • Je wordt beloond in schaal 3 met een uitstekend maandsalaris tussen € 4.200 en € 5.400 bruto inclusief vakantiegeld (8.33%) en ploegentoeslag (32,6%)
 • Na het succesvol doorlopen van de opleiding wordt je ingeschaald in schaal 4 en ben je volwaardig pulpoperator bij Teijin Aramid.
 • 20 vrije dagen per jaar en daarnaast 3 verlofdagen als Persoonlijk Keuze Budget, deze dagen kan je inzetten als vrije dagen of laten uitbetalen; totaal dus 23 verlofdagen op fulltime basis.
 • Je ontvangt een groen- en ontwikkelbudget van ieder € 1.500 bruto.
 • Doorgroeimogelijkheden en kansen om je verder te ontwikkelen.

Het profiel

We zoeken iemand met interesse in techniek en een passie voor het vak. Je beschikt over een Mbo niveau 3 diploma, bijvoorbeeld in de richting van Procesoperator, Procestechniek, of Allround Operationeel Technicus. Je hebt technisch inzicht en de ambitie om de opleiding Operator B te behalen. Toewijding en zelfdiscipline zijn essentieel, met gemiddeld 10 á 15 uur eigen studietijd per week en deelname aan een interne praktijkopleiding. Een hoog veiligheidsbewustzijn volgens de richtlijnen van Teijin Aramid is van belang. Zowel zelfstandigheid als samenwerking zijn essentieel voor deze rol.

Verder:

 • Intrinsieke drive om voortdurend te verbeteren en initiatief te nemen.
 • Nauwkeurige werkwijze vanwege het hoge afbreukrisico.
 • Vermogen om nieuwe werkwijzen en methoden aan te leren.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Aantoonbare affiniteit met techniek en technologie.

Solliciteer snel

Als je jezelf herkent in dit profiel, dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren op deze functie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met , op telefoonnummer . Sollicitaties ontvangen we graag via de sollicitatiebutton bij de vacature.

Titel: Pulpoperator

Deadline: -

Locatie: Eerste Bokslootweg, 17, 7821 AT, Emmen, NetherlandsFunctie:pulpoperator
Startdatum:03-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:4200 – 5400
Uren per week:10 – 15

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Teijin Aramid via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Pulpoperator Teijin Aramid 03-06-2024

Bekijk ook andere vacatures