Vacature Medewerker WMO Complexe Casuïstiek

Medewerker WMO Complexe Casuïstiek in Emmen

Medewerker Wmo Complexe Casuïstiek (stichting De Toegang)

Openingsdatum 30 mei 2024 Sluitingsdatum 16 juni 2024 Uren per week 32 Salarisschaal 9 Vakgebied Maatschappelijk/sociaal cultureel, Veiligheid & crisisorganisatie Opleidingsniveau HBO

Medewerker Wmo Complexe Casuïstiek 32 uur (stichting De Toegang)

Wie zijn wij

Stichting de Toegang levert een belangrijke bijdrage aan de transformatie van het sociale domein binnen de gemeente Emmen: aandacht voor (nieuwe) maatwerkoplossingen, efficiënte integrale samenwerking en het optimaal benutten van het netwerk van het gezin. De inwoners van de gemeente Emmen kunnen terecht bij de Toegang met al hun vragen op het gebied van wonen, financiën, welzijn en zorg. De Toegangsmedewerkers werken stapsgewijs toe naar een integrale aanpak.

Wij zijn op zoek naar

Een enthousiaste collega voor het Wmo team Complexe Casuïstiek, die ervaring heeft met onderzoeken en advisering voor inwoners die een beroep doen op Beschermd Wonen. Reguliere, PGB meldingen en jongeren in de overgang naar achttien jaar kunnen ook tot de meldingen behoren.

Er wordt stapsgewijs toegewerkt naar een integrale aanpak (één gezin, één plan, één regisseur). Samen met je collega's ben je regievoerder van het proces vanaf de inventarisatie, het advies tot en met de uitvoering en de evaluatie hiervan.
De meldingen zullen uiteenlopend van aard zijn, er is veelal sprake van een combinatie van psychische, persoonlijke, sociale en/of gedragsproblematiek.

Over de functie

Je onderzoekt zelfstandig de melding, waarbij het functioneren van de inwoner met meervoudige complexe problematiek wordt geanalyseerd. Je stimuleert de inwoner gebruik te maken van eigen kracht, zijn netwerk, dan wel van de wettelijke of algemene voorzieningen.

In geval van crisis en/of veiligheidsvraagstukken, onderneem je passende acties en treed je op als regievoerder en coördineer je de casus, tot er een passende oplossing gevonden is.

Je werkt hierbij nauw samen met in- en externe specialisten. Je handelt meldingen binnen de wettelijke termijnen af. Waar nodig schroom je niet om advies in te winnen. Je advies aan de gemeente is gedegen en zwaarwegend. Je monitort de uitvoering van het ondersteuningsplan en stuurt bij waar nodig. Je creëert draagvlak bij alle partijen. Je dossiers zijn op orde.

Als medewerker Complexe Casuïstiek maak je deel uit van de Crisisdienst Wmo.

Primair word je ingezet voor genoemde werkzaamheden, in overleg kun je ingezet worden voor enkelvoudige Jeugd casuïstiek.

Binnen de organisatie draag je bij aan een verdere professionalisering en optimalisatie van de organisatie.

Wat bieden wij jou?

  • Het betreft een aanstelling voor een jaar met de intentie deze daarna voor onbepaalde tijd te verlengen.
  • Deze functie is in het functiehuis ingeschaald als Toegangsmedewerker B, schaal 9, CAO Sociaal Werk.
  • Een individueel keuzebudget. Je bouwt iedere maand 16,4% van jouw bruto maandsalaris op, dit kun je op verschillende manieren besteden.

Wat breng je mee?

We zoeken een collega in het bezit van een HBO diploma met kennis van de actuele ontwikkelingen in de maatschappij en van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van Wmo, Wlz, Wet Verplichte GGZ, Wet zorg en dwang en Forensische Zorg.

Je hebt kennis van de sociale kaart en diepgaande gespecialiseerde kennis en ervaring van psychische, psychiatrische en medische ziektebeelden, beperkingen en participatieproblemen. Tevens ben je bekend met het gemeentelijk domein, de politieke verhoudingen en processen daarbinnen. Daarnaast beschik je ook over de benodigde kennis van de afspraken op provinciaal en landelijk niveau (VNG). Je beschikt over een eigen auto.

Je kunt met afstand naar de werkzaamheden kijken en hebt een goed analytisch vermogen. Daarbij kun je goed omgaan met crisissituaties en de dynamiek die deze functie met zich meebrengt. Wij zoeken dan ook een collega die flexibel en stressbestendig is en weet te improviseren.

Je bent in staat om in moeilijke situaties, bij tegengestelde belangen en zwaar wegende beslissingen, op een doortastende, vastberaden en constructieve wijze besluiten te nemen.

Je kunt genomen besluiten beargumenteren. Je kunt gemakkelijk schakelen, denkt out of the box en je kunt communiceren op uiteenlopend niveau. Je signaleert knelpunten en doet verbetervoorstellen aan het management.

Voor vragen kun je, je wenden tot Annet Gubler (Manager Wmo) via telefoonnummer of per mail . De gesprekken vinden plaats op woensdag 19 juni of vrijdag 21 juni 2024.

Enthousiast geworden?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met curriculum vitae uiterlijk 16 juni 2024 op mailadres .

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.Functie:medewerker wmo complexe casuïstiek
Startdatum:01-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Emmen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures klazienaveen
  2. Medewerker WMO Complexe Casuïstiek Gemeente Emmen 01-06-2024

Bekijk ook andere vacatures