Vacature Coördinator Nazorg

Coördinator Nazorg in Emmen

Coördinator Nazorg (ex-)gedetineerden

Openingsdatum 25 april 2024 Sluitingsdatum 26 mei 2024 Uren per week 36 Salaris € 5247 Salarisschaal 10 Vakgebied Maatschappelijk/sociaal cultureel, Openbare orde en veiligheid, Sociaal domein Opleidingsniveau HBO

Coördinator Nazorg (ex-)gedetineerden Zuidoost Drenthe

Wil jij een positief verschil maken in het leven van (ex-)gedetineerden en hun re-integratie in de samenleving ondersteunen? Heb je een passie voor het bieden van nazorg en het creëren van kansen voor een nieuwe start? Dan is deze vacature voor Coördinator Nazorg (ex-)gedetineerden jouw kans om impact te maken en bij te dragen aan een rechtvaardige en inclusieve samenleving!

Daarom werken bij Emmen!
Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, continue ontwikkeling en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners.

Dit is wat je gaat doen:

 • Als Coördinator Nazorg (ex-)gedetineerden begeleid en ondersteun je (ex-)gedetineerden met een ondersteuningsvraag binnen het sociaal domein. Je voert het gesprek met hen op de 6 leefgebieden die van belang zijn om recidive te voorkomen, te weten: Identiteitsbewijs, werk en inkomen, huisvesting, zorg, schulden en sociaal netwerk.
 • Gesprekken kunnen plaatsvinden op het gemeentehuis, in de wijk, maar ook in de penitentiaire inrichting. Met jouw gespreksvaardigheden kom je tot de achterliggende vraag en problematiek waardoor jij de (ex-)gedetineerden de ondersteuning weet te bieden die nodig is. Hierbij werk je samen met ketenpartners en werk je slachtofferbewust en herstelgericht.
 • Regie voeren op de casus en betrokken partijen motiveren zijn belangrijke onderdelen van jouw werk. Een hands-on mentaliteit is noodzakelijk om de eerste basisvoorwaarden te regelen.

We doen het samen

Je bent werkzaam binnen team Beleid en Ontwikkeling Sociaal domein (BOS) en in het cluster Veiligheid. Je werkt nauw samen met de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van het sociaal domein en de procesregisseur Zorg en Veiligheid.

Als coördinator werk je samen met gemeentelijke collega's vanuit een integrale aanpak en heb je verbinding met ketenpartners vanuit zowel het sociaal domein als het forensisch domein.

Wat bieden wij jou
Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden.

Natuurlijk hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere:

 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe
 • Salaris tussen de € 3.558-5.247 bruto p.m. schaal 10 conform Cao Gemeenten
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP
 • Verschillende verlofregelingen
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren
 • Laptop en telefoon in bruikleen
 • Hybride werken met thuiswerkvergoeding
 • Een goede werk-privébalans
 • Een aantrekkelijke woon-werk omgeving

Wat breng je mee?

Je weet de (ex-)gedetineerden centraal te zetten zonder daarbij de veiligheid van onze inwoners uit het oog te verliezen. Daarbij toon je lef door anders te durven denken in casuïstiek en daarin grenzen van handelen op te zoeken. Je bent zelfstandig en hebt een klantgerichte instelling.

Je inzet is gericht op samenwerking en een integrale aanpak. Je bent flexibel in werkdagen, hebt durf, bent stressbesteding en een goede verbinder.

Je weet in te schatten waar jouw rol ophoudt en wanneer een ander aan zet is.

Wat vinden we nog meer belangrijk?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Inzicht in en kennis van de gemeentelijke keten- en netwerkstructuur
 • Inzicht in en kennis van betrokken zorgorganisaties en hun processen

Neem dan contact op met de Gjill Smit (teamleider BOS) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Heb je interesse?

Zie jij jezelf als Coördinator Nazorg (ex-)gedetineerden? Laat deze kans dan niet aan je voorbij gaan! Stuur je brief en curriculum vitae vóór 27 mei mei a.s. Je kunt je brief richten aan de Gjill Smit.

Nodigen wij jou uit voor een kopje koffie op dinsdag 4 juni?

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.Functie:nazorg coördinator
Startdatum:26-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5247
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Emmen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Klazienaveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de klazienaveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures klazienaveen
 2. Coördinator Nazorg Gemeente Emmen 26-04-2024

Bekijk ook andere vacatures